Jeneng-jeneng ning Nggon Cerita Wayang

Batara Kresna

Dheweke Ratu ning Dwarawati

Putrane Prabu Basudewa, ratu ning mandura lan permaisurine sing jeneng Dewi Ugraini.

Putrane Batara Kresna :

Raden Samba lan Raden Gunadewa saka permaisuri Dewi Jembawati.

Saranadewa lan Partadewa saka permaisuri Dewi Rukmini

Setyaka dari permaisuri Dewi Setyaboma

Sitija dan Dewi Sitisundari saka permaisuri Dewi Pertiwi

Pusaka Batara Kresna : Wijayakusuma, cangkok wijayamulya, senjata Cakra.

2. Rama/Ramabadra/Ramawijaya

Bapa ibune : Prabu Dasarata lan Permaisuri Dewi Mulyandari/Dewi Rago ning Madyapura.

Rama ratu ning Pancawati, duwe permaisuri Dwi Sinta

Pusakane : Wijayastra

3. Batara Kamajaya

Wongtuwane : Batara Ismaya

Permaisuri : Dewi Kamararatih

4. Santanu

Wongtuwane : Prabu sandana saka hastinapura lan Dewi Santawati

Permaisurine : Dewi Gangga lan Dewi Citradewi/Setyawati

Putra-putrane : Citragada, Citrasena

5. Puntadewa

Wongtuwane : Prabu Pandudewanata lan Dewi Kunti

Kratone : Amarta/Endraprasta

Permaisurine : Dewi Drupadi

Putrane : Pancawala

4 Komentar

Ping-balik: 2010 in review « Seneng Sinau Jawa

kalau download brati ngundoh ya????

iya, he..he.he

SIPP.TGAS Q SDAH SLESAI……

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d blogger menyukai ini: