Uluk Salam (Greeting)

Tintu ketemu karo Pak Guru ning dalam wayah esuk mula dheweke  banjur uluk salam,”Sugeng enjang Pak Guru”-“SElamat Pagi Pak Guru”, “Guten Morgen, Lehrer”, “Good Morning, Teacher”

Awan-awan mulih sekolah dheweke weruh Bapakne kancane sing omahe cedhak sekolahan, banjur dheweke uluk salam maneh,”Sugeng siang, Pak”,”Selamat Siang Pak”,”Good Morgen, Sir”,”Guten Tag, Herr”.

Menawa wayah sore, ketemu marang sing luwih tuwa, prayogane uluk salam,”Sugeng sonten”, “Selamat Sore”,”Good Afternoon”.

Nalika srengenge wus ndelik ning kulon, uluk alam sing prayogane dinggo, “Sugeng ndalu”,”Selamat Malam”,”Good Night”,”Guten Nacht”.

Tembung-tembung kuwi mau asring digunakake ana acara-acara resmi, utawa diucapake marang sing luwih tuwa, yen mertamu. Nek padha enome arep uluk salam ngono kuwi sajak ndagel, lucu. Menawa arep uluk salam delok-delok kahanan.

Contone : Andi arep nelpon dosene, mula kuwi kudu dinggo………….,”Sugeng siang, Pak, Assalamu ‘alaikum, menapa saged pinanggih Bapak, siang menika?…………..

Uluk salam dinggo ana ing pahargyan resmi, contone nalika Pak Lurah mbukak pidato,”Sederek-sederek, sugeng ndalu…………………….”

Lan isih akeh contone

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: