Jenenge Bocah (Some name for kids)

Ning nggon tradisi Jawa, bocah-bocah mesthi ana aranane, jenenge, lan bocah sing dhuwe pratandha sing kaya disebutake biyasane kudu diruwat, diwilujengi, dislameti.

anak siji lanang dijenengi ontang-anting

anak siji wadon dijenengi untung-unting

anak loro lanang kabeh dijenengi uger-uger lawang

anak loro wadon kabeh dijenengi kembang sepasang

anak telu lanang kabeh dijenengi cukit dulit

anak telu wadon kabeh dijenengi gotong mayit

anak papat lanang kabeh jenenge saramba

anak papat wadon kabeh jenenge sarimpi

anak lima lanang kabeh jenenge pandhawa

anak lima wadon kabeh jenenge pancagati

anak loro lanang wadon jenenge kedhana kedhini

anak loro wadon lanang jenenge kedhini kedhana

bocah ireng mulus jenenge cemani 

bocah putih mulus jenenge wule, bule

bocah lair durung wayahe jenenge jempinabocah-bocah

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: