Piranti Kanggo Lelungan (Sarana Transportasi)

Jaman saiki akeh piranti kanggo lelungan kang luwih amot akeh, tur cepet tekan panggonan. Piranti lelungan utawa sarana transportasi iku dibedakake ana telu, yaiku piranti lelungan liwat ndharat, piranti lelungan liwat banyu, piranti lelungan liwat angkasa.

Piranti angkudan liwat ndharat yaiku kayata mobil, sepedha, montor, sepur, trek, andhong, dhokar, becak lan isih akeh maneh.

Piranti lelungan (tindakan) sing liwat banyu yaiku kayata : kapal, prau, gethek, lan lya-liyane.

Piranti lelungan kang ngliwati angkasa kayata yaiku : montor mabur, helikopter, jet, lan liya-liyane.

Saka kabeh jinis piranti kanggo tindakan, kang paling cepet tekan panggonan kang dituju yaiku piranti angkasa. Montor mabur isa momot uwong akeh tur isa luwih cepet. Umpamane nek numpak bis ning Jakarta paling ora mbutuhake wektu sewengi, nanging menawa numpak pesawat mung mbutuhake wektu paling ora sak jam.

unduhan (1)unduhan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: