Kulo Nuwun

kulonuwun

Kulo Nuwun, ……………

Monggo, ……

sinten niku………………..

Kulo…………..

Sinten Kulo, …………..

Kulo Nuwun, …………………..

Monggo, ………………….

Sinten Niku?………………..

Kulo………………..

Kulo Sinten?……………………

Kulo Nuwun………………..

Para kanca, sapa wae sing nggatekake multiply lan kabudayan, iki aku pingin nyoba nggawe basa Jawa, sanajan wis ana liyane, nanging aku nyoba, ning dudu plagiat nggone uwong lho, aku gawe amarga aku seneng isa nulungi wong-wong sing pingin ngerti basa Jawa, terus ngapa ora aku nggawe…………….nek isa sing mbedani, nek ora ya uwis………..

Yoben, aku diarani ndesa, ndesit, kluthuk, wong mlebu website kok nganggo basa Jawa, kaya ora ana basa sing nge-trend wae, kaya basa Betawi, basa Jerman, basa Walanda, basa Inggris, basa Perancis, basa Jepang, lan liya-liyane. Mestine aku dikira simbah-simbah ngono kae, wong seneng karo kabudayan lan basa Jawa, yos ben………….

Yo iki, tulisanku iki tak ngga nyumbang ngga sosialisasi kabudayan lan basa Jawa, saisaku, sak ngertiku, ana sing kleru ya lumrah wong aku dudu saka sastra Jawa, ning aku nyoba nggolek wacan sing nyukupi, muga link iki isa migunane tumrap liyan. Aku pingin basa Jawa isa dadi basa gaul ning ngendi wae, ora marai isin cah-cah enom, dha nganggo basa Jawa ning ngendi wae, aja wedi salah.

Pangripta,

Eko Suryanti

Sugeng Rawuh

Sugeng Rawuh

5 Komentar

mathuk mbak, puniko sae saestu…, kulo dukung, lha wong kulo nggih tiyang Jawi, nanging mboten ndeso, ndesit, lan nglutuk lho.., he..he..:-))

Nuwun,
Kulo bade tumut nimbrung sinau basa lan budoyo Jawi kang luhur. Matur nuwun kangge sinten kemawon ingkang purun dados tutor sukwan kulo. Enggal saras tansah bungah sedoyo sedulur. Salam kenal.

Karso39

Salam kenal, nyuwun ngapunten menwi kathah kekirangan

Setuju banget basa jawa mlebu website, amargo basa jawa wis nge-trend naliko jaman durung indonesia merdeko.
Basa jawa wis lalang buwono, malahan ono salah sawijine negoro nganggo basa jawa “sebagai bahasa nasional”
Nuwun

Basa Jawi kedhah dileluri, tiyang-tiyang enem kedhah semangat lan mboten isin nyinau basa Jawa, matur suwun sampun mampir

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: